Een lucht/water warmtepomp is een duurzame en comfortabele kwaliteitsoplossing

Bij een airco wordt binnenshuis warmte onttrokken aan de ruimte en die warmte wordt afgevoerd aan de buitenlucht. Dit principe kan ook omgekeerd worden. Dan heet het apparaat lucht-water warmtepomp en deze onttrekt warmte aan de buitenlucht. De warmte wordt dan binnenshuis afgegeven aan het verwarmingssysteem. Er zijn omkeerbare airco’s en warmtepompen die zowel kunnen verwarmen als koelen.

Een warmtepomp kan in plaats van een ketel worden toegepast (monovalent) of geïntegreerd worden in een (bestaande) installatie met cv-ketel (bivalent). Heeft of overweegt u vloerverwarming dan is een warmtepomp helemaal op z’n plaats om daarmee ’s winters te verwarmen en ’s zomers te koelen.

Een offerte voor een warmtepomp is maatwerk en dus komen wij graag op een door u gewenst tijdstip vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. ST/Warmte plaatst warmtepomp-systemen van ondermeer:

Remeha Elga Ace, 4 of 6 kw bivalente opstelling voor verwarmen en koelen in combinatie in met elk merk cv-ketel, de ideale oplossing voor vier seizoenen. Zorgt voor een comfortabel binnenklimaat met vloerverwarming en koeling; 25% energiebesparing op stookkosten. Meer informatie over de Elga hybride warmtepomp >>

HD Klimaatsytemen van Hitachi. We hebben ruime ervaring in de toepassing van airco-units met warmtepomp voor lokale duurzame verwarming. Zowel met de sateliet-units en kanaalsystemen als met wand-units kan een perfecte 4 seizoenen installatie worden gemaakt. De Hitachi warmtepompen zijn beschikbaar in vele uitvoeringen en capaciteiten. De wandunits zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met zeer hoge verwarmingsrendementen (COP van 6 met de Premium uitvoering). De Yutaki S lucht/waterwarmtepomp is naast de 60 graden uitvoering ook in een 80 graden versie verkrijgbaar. Zo kan een bestaande conventionele installatie ook voorzien worden van duurzame warmte. Meer informatie over de Hitachi Yutaki S60 >>

Deze Nederlandse fabrikant Nefit heeft sinds zij deeluitmaakt van het Bosch-concern een zeer stille Enviline warmtepomp met een aantrekkelijke terugverdientijd in haar assortiment:  De Env1-Line is er ook voor grotere vermogens. Het systeem kan solo of in combinatie met allerlei andere warmtebronnen uw huis verwarmen en het warmwater verzorgen.

ST/Warmte heeft ruime ervaring in het aanleggen van systemen met bovenstaande apparaten.