Onderhoud

Onderhoud

Goed onderhoud zorgt voor veilige en goede werking van uw apparaat. De levensduur wordt verlengd en het risico op tussentijdse storingen is geminimaliseerd. ST/Warmte doet onderhoud jaarlijks, wij bellen u als het weer tijd is voor een afspraak en maken deze op het uur nauwkeurig. U mag uiteraard ook zelf bellen met de planning om een afspraak in te plannen. Telefoon: 0172-574691

Onderhoudsbeurt gasketel

De voorschriften van de fabrikant en de verplichte checklist volgens de gasketelwet zijn leidraad voor de onderhoudsbeurt.
De onderhoudsbeurt is zo ingericht dat een veilige en goede werking optimaal wordt bereikt.

Het toestel wordt afgesteld op CO2 en de gasdruk wordt gemeten.

De waterdruk wordt indien nodig bijgevuld. Indien de rookgasmeting uitwijst dat reinigen nodig is dan worden brander en verbrandingsruimte gereinigd.

Veelal wordt dan ook de pakking vervangen, deze is niet inbegrepen in het onderhoudstarief.

Het toestel sifon wordt altijd gereinigd en de condensafvoer wordt indien mogelijk gespoeld.

De instellingen in het toestel worden nagelopen. Leidingwerk, drukvat en veiligheidsventiel worden getest op lekdichtheid. Bedrading wordt gecontroleerd. Eventueel aanwezig vuilfilter wordt geleegd.

Uiteraard wordt het toestel hierna gecontroleerd op cv- en warmwaterbedrijf. Als laatste handeling krijgt uw toestel de Techniek Nederland gecontroleerd-sticker en heeft u recht op dat onze storingsdienst het aankomende jaar weer beschikbaar is voor uw toestel.

Onderhoudsbeurt warmtepomp

De voorschriften van de fabrikant worden gevolgd voor het onderhoud van uw apparaat.

Bij warmtepomponderhoud ligt ons accent op de controle van een 50-tal punten.

De prestaties van de warmtepomp worden gemeten, bedrading, leidingwerk en apparatuur wordt visueel gecontroleerd. De instellingen van stooklijn, reactietijden, flow en capaciteit worden gemeten en geanalyseerd.

De buiten-unit wordt, indien bereikbaar, gereinigd. Vuilfilter van de binnen-unit wordt geleegd.

Als alles daarna getest is op goede werking ontvangt de warmtepomp de gecontroleerd sticker van Techniek Nederland.

Onderhoudbeurt airconditioning

De binnen-unit wordt gereinigd, de filters worden gereinigd.

Alleen indien bereikbaar wordt de buiten-unit ook gereinigd. Onze monteurs mogen niet in hun eentje een dak of dakkapel beklimmen of werkzaamheden verrichten boven de 3 meter. Indien reinigen van een onbereikbare buiten-unit noodzakelik wordt bevonden zal hiervoor een vervolgafspraak tegen meerprijs kunnen worden gemaakt.

Prestaties (temperaturen) worden gemeten en geanalyseerd. Koudemiddel bijvullen is niet inbegrepen in het onderhoud.

Als blijkt dat deze handeling moet plaatsvinden dan wordt een aparte vervolgafspraak ingepland.

Bedrading, leidingen en isolatie wordt visueel gecontroleerd. De condensafvoer en eventuele condensaatpompjes worden gereinigd. Als laatste wordt het apparaat gecontroleerd op veilige en goede werking.

Onderhoudsbeurt ventilatie

Een woonhuisventilator of warmteterugwinner wordt opengemaakt en gereinigd van binnen. Schoepen van ventilatoren worden gepoetst. Bedrading wordt gecontroleerd op veiligheid.

Eventuele condensleidingen worden gereinigd en gespoeld. Het reinigen van de ventilatie-kanalen is niet inbegrepen. Hiervoor kan een aparte afspraak gemaakt worden.