Remeha Elga Ace hybride warmtepomp

De Elga Ace van Remeha is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga Ace zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de lucht-waterwarmtepomp in de  bestaande woningbouw. De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor elke woning. Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en bereidt het tapwater.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als dat u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

De gasbesparing voor verwarming is 50-90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 25-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken gelijk is aan dat van de cv-ketel.

De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om uw woning met 2 energielabels omhoog te laten gaan. Met de slimme Remeha eTwist thermostaat en handige eTwist app regel je in een handomdraai de temperatuur. Snel, gemakkelijk en intuïtief, waar je ook bent. Ideaal voor wanneer de dag een keer anders loopt dan gepland. Geen smartphone of tablet? Geen probleem, want met de slimme draai-/drukknop beschik je ook zonder wifi over de volledige functionaliteit.

>> Meer specificaties van de Elga Ace hybride warmtepomp